Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатроник как се пуска от къде се спира?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатроник как се пуска от къде се спира?

Здравейте който не знае пита като мен.Та на въпроса кое копче за какво служи как се включва и как се изключва компресора че май постоянно карам с включен компресор.И ако на някой ми се играе нека ми напише кое копче за какво служи например ето така.

Auto-
    Econ-

И останалите копчета е тия с рисунките ги знам за кво са.
    Алфа Ромео 155 2.0 16V T.S Super 1995 год.

Когато си на Auto, машинката сама решава (на базата на датчици за външната и вътрешната температура и указана желана температура) дали да духа топло или студено и къде (стъкла, крака, мешанко...). Компресорът се включва, ако системата реши, че има нужда от охлаждане на външния въздух.
    Ако ти е включен Econ, компресорът не се включва дори да искаш студ (просто си духа хладко, доколкото е възможно)
    Можеш да познаеш, че си в режим Авто, ако ти светят и двете лампички до копчето. Ако тръгнеш да сменяш сила на духане или нещо друго, режимът автоматично се сменя на Ръчен.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

нда
      и се изключва с копчето ОФФ

===
      - минутка за реклама
      мойто печка климатиката духа и топло
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
        и се изключва с копчето ОФФ
        А, да, тва е важно, щото иначе като подадеш контакт и климатикът автоматично влиза в същия режим, в който е бил при изгасянето на колата. Та ако не се ползва сега в тия междинни дни, когато не е нито студено, нито топло, мое да се изключва изобщо.
        От друга страна, на сайта на Алфа пише, че за да работи системата безпроблемно е добре да се ползва редовно

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
        Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Искам само да ви благодаря за изчерпателните отговори.
          Алфа Ромео 155 2.0 16V T.S Super 1995 год.

Comment

Working...
          X